Foundation ZURB

24/05/2016 Novinky

Nedávno sme vám priniesli článok o Bootstrape, azda najznámejšom frameworku na tvorbu responzívnych webových stránok. Aj keď Bootstrap má jednoznačne dominantné postavenie, ani zďaleka nie je jediným frameworkom svojho druhu. Jednu z najpoužívanejších alternatív predstavuje Foundation, podobný framework od spoločnosti ZURB.

Použité technológie

Foundation je založený na základných jazykoch väčšiny webov – HTML, CSS a Javascript. Obsahuje rôzne prvky, vďaka ktorým môžete vybudovať kvalitné responzívne weby a zároveň sa vyhnúť opakovanému písaniu nezáživných častí kódu, ktoré sa stále opakujú. Súčasťou Foundation je HTML5 Boilerplate, ktorému sme sa venovali v článku o Initializr, no aj technológie ako Normalizr či jQuery.  Navyše, namiesto klasického CSS obsahuje SCSS, ktoré prináša širšiu funkcionalitu a uľahčí vám prácu.

Nezávislý na back ende

Keďže Foundation je front end framework, stará sa iba o to, čo vidí návštevník stránky. Môžete na ňom budovať statické či dynamické weby, alebo použiť akýkoľvek redakčný systém. Front end vývojári sa tak nemusia vôbec zaujímať o to, aké technológie back end používa, a môžu sa naplno venovať svojej práci – tvorbe krásnych, prehľadných a responzívnych webov.

Nie len tvorba webov

Kým Bootstrap je zameraný čisto na tvorbu responzívnych webových stránok, Foundation podporuje aj iné formy zobrazovaného obsahu. Foundation for Apps podporuje tvorbu plne responzívnych komplexných webových aplikácií, zatiaľ čo Foundation for Emails vám pomôže pri tvorbe štylizovaných emailov, ktoré si budú môcť ich čitatelia plnohodnotne prezrieť aj na mobilných zariadeniach.

Kontaktujte nás!

Stále rozvíjame svoje znalosti a snažíme sa používať iba najmodernejšie technológie, vďaka ktorým dokážeme našim klientom poskytovať služby na špičkovej úrovni. Pomôžeme vám vybrať to najlepšie technologické riešenie pre potreby vašich stránok. Kto vie, možno to bude práve Foundation. Napíšte nám, konzultácia je zdarma!










Kategorie blogu

Ďalšie články