Google bude zohľadňovať aj rýchlosť mobilných verzií stránok

01/07/2016 Novinky

Prednedávnom sme vám priniesli článok o novom nástroji na testovanie rýchlosti vašich webových stránok a ich prispôsobenosti pre mobilné zariadenia, ktorý predstavil samotný Google. Už dávno je známe, že rýchlosť webových stránok je významným faktorom ovplyvňujúcim nielen spokojnosť návštevníkov, ale aj pozície stránok vo vyhľadávačoch. Zároveň je kritickým faktorom existencia mobilných verzií stránok či použitie responzívneho dizajnu. Nové vyhlásenie Google je možné považovať za prienik týchto dvoch významných faktorov.

Google bude už čoskoro zohľadňovať pri vyhľadávaní cez mobilné zariadenia rýchlosť mobilnej verzie stránky, respektíve stránky zobrazenej na mobilnom zariadení. V súčasnosti je zohľadňovaná iba rýchlosť „desktopovej“ verzie stránky, čo môže spôsobovať problémy najmä kvôli častým výrazným rozdielom v rýchlosti stránok zobrazených na rozdielnych zariadeniach.

Táto správa prišla od zamestnanca Google s menom Gary Illyes, ktorý očakávaný vývoj oznámil verejnosti na Search Marketing Summite v Sydney približne pred mesiacom. O zohľadňovaní rýchlosti mobilných stránok sa hovorí už dlhšie, no práve na summite v Sydney Gary Illyes uviedol, že integrácia tohto faktoru do vyhľadávacieho algoritmu by mala prebehnúť počas nasledujúcich mesiacov.

Tlak na mobilné zariadenia

Jedná sa iba o ďalšiu novinku zo strany Google, ktorá zvyšuje dôležitosť optimalizácie stránok pre mobilné zariadenia. Stále väčšia časť návštevníkov internetu používa mobilné zariadenia, takže je iba logické, aby neboli mobilné stránky hodnotené podľa ich plnohodnotnej verzie. Takže určite nezabudnite nie len na to, aby vaše stránky mali mobilnú verziu, no aj na to, aby bola táto verzia kvalitná, rýchla a užívateľsky prívetivá.










Kategorie blogu

Ďalšie články

Je vaša stránka rýchla a optimalizovaná pre mobilné zariadenia?

ČÍTAŤ ČLÁNOK