banner hero image

Blog

Weby, e-shopy, webové aplikácie, online marketing... Zaujímajú vás tieto témy? Čítajte ďalej!

HTML 5.1
Novinky

HTML 5.1

07/11/2016

HTML 5.1 je v súčasnosti najnovšou stabilnou verziou jazyka HTML. Iba nedávno bolo konzorciom W3C označené za novú oficiálnu a stabilnú verziu jazyka, takže už nič nebráni webovým vývojárom a dizajnérom, aby začali naplno využívať nové funkcie, ktoré so sebou prináša.

Google bude zohľadňovať aj rýchlosť mobilných verzií stránok
Novinky

Google bude zohľadňovať aj rýchlosť mobilných verzií stránok

01/07/2016

Prednedávnom sme vám priniesli článok o novom nástroji na testovanie rýchlosti vašich webových stránok a ich prispôsobenosti pre mobilné zariadenia, ktorý predstavil samotný Google. Už dávno je známe, že rýchlosť webových stránok je významným faktorom ovplyvňujúcim nielen spokojnosť návštevníkov, ale aj pozície stránok vo vyhľadávačoch. Zároveň je kritickým faktorom existencia mobilných verzií stránok či použitie responzívneho dizajnu. Nové vyhlásenie Google je možné považovať za prienik týchto dvoch významných faktorov.

Je vaša stránka rýchla a optimalizovaná pre mobilné zariadenia?
Novinky

Je vaša stránka rýchla a optimalizovaná pre mobilné zariadenia?

19/06/2016

Rýchlosť načítania stránok a správnosť ich zobrazovania na mobilných zariadeniach patria nepochybne medzi významné faktory ovplyvňujúce pozície vo vyhľadávačoch a celkovú spokojnosť návštevníkov. Dnes je už od stránok očakávané, že sú buď responzívne, alebo majú špeciálnu verziu pre mobily. Ak to vaša stránka nespĺňa, rozhodne by ste na tom mali zapracovať.

GitLab: Najväčší konkurent pre GitHub
Novinky

GitLab: Najväčší konkurent pre GitHub

17/06/2016

Slovom „git“ sa označuje distribuovaný systém správy verzií vyvíjaného softvéru. Takéto systémy umožňujú vývojárom pracujúcim na jednom projekte pomocou sofistikovaného rozhrania pracovať s tými istými súbormi a ukladať výsledky svojej práce. Zabraňuje problémom, ktoré môžu nastať, keď viacerí ľudia, často kvôli nedostatku komunikácie, súčasne upravujú rovnaké súbory. A pomáha mnohými ďalšími spôsobmi.

Foundation ZURB
Novinky

Foundation ZURB

24/05/2016

Nedávno sme vám priniesli článok o Bootstrape, azda najznámejšom frameworku na tvorbu responzívnych webových stránok. Aj keď Bootstrap má jednoznačne dominantné postavenie, ani zďaleka nie je jediným frameworkom svojho druhu. Jednu z najpoužívanejších alternatív predstavuje Foundation, podobný framework od spoločnosti ZURB.

HTML5 – dlho očakávaný update
Novinky

HTML5 – dlho očakávaný update

20/05/2016

V októbri roku 2014 bola vydaná stabilná dlho očakávaná nová verzia najpoužívanejšieho hypertextového jazyka na svete – HTML5. Tento update bol naozaj potrebný, keďže verzia HTML4.0 je používaná už od roku 1997 a niektorá z verzií jazyka HTML je používaná na drvivej väčšine internetových stránok súčasnosti.

Úvod do PPC reklám
Novinky

Úvod do PPC reklám

02/05/2016

Skratka PPC v názve tohto typu reklám znamená pay-per-click. Jedná sa teda o také reklamy, pri ktorých sa výsledná zaplatená cena vypočítava podľa počtu kliknutí, respektíve ľudí privedených na cieľové stránky. Tento typ reklám je v rámci online marketingu veľmi obľúbený, pretože so sebou prináša v porovnaní s inými druhmi reklám mnohé výhody.

Initializr: Raketový štart nových projektov
Novinky

Initializr: Raketový štart nových projektov

11/04/2016

HTML5 Boilerplate a Initializr sú skvelými nástrojmi, ktoré umožňujú vývojárom webových stránok rýchlo a jednoducho odštartovať vývoj front-endovej časti projektu. V tomto článku nájdete základné informácie o týchto nástrojoch, ako aj to, aké výhody so sebou prinášajú.